000 -CABECEIRA |
Campo de control de longitud fija |
02228nam a2200253 i 4500 |
INFORMACIÓN XERAL |
Códigos de información de lonxitude fixa |
240312s2024 sp o g 000 0 glg d |
DEPÓSITO LEGAL |
Número de copyright ou de depósito legal |
VG 59-2024 |
ISBN |
ISBN |
9788411105026 |
CDU |
CDU |
664.66:39(460.11) |
CDU |
CDU |
39:664.66(460.11) |
CDU |
CDU |
664.66:641(460.11) |
PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOME DE PERSOA |
Nome de persoa |
Lavandeira, Edu |
-- |
214983 |
Datas asociadas ao nome |
(1981-) |
Termo indicativo de función |
autor/a |
MENCIÓN DE TÍTULO |
Título |
Pan galego |
Resto do título |
: Receitas e historias do mellor pan do mundo |
Autores |
/ Edu Lavandeira |
EDICIÓN |
Edición |
1ª ed. |
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN |
Lugar de publicación |
Vigo |
Editorial |
: Edicións Xerais de Galicia |
Data de publicación |
, 2024 |
DESCRICIÓN FÍSICA |
Extensión |
255 p. |
Outras características físicas |
: fot. cor |
Dimensións |
; 23 cm. |
RESUMO |
Resumo |
Os galegos efectivamente somos en ocasións reservados, humildes e non moi dados a presumir de nada. Ata que toca falar de pan. Aí non hai reservas nin miramentos. Os galegos non temos problemas en dividir o pan en dúas categorías: o que é pan e o que non. Entre o segundo grupo atópase todo aquel pan que non sexa galego. «Iso non é pan nin é nada» é unha frase que calquera galego pode dicir ante un pan que non é galego. E é que a memoria gustativa dos nosos antepasados permitiu que hoxe en día en Galicia se atopen, para min, os mellores pans e a mellor bolaría do mundo. Lembro perfectamente o día que lle comentei a alguén que ía facer un libro sobre o pan galego. -Ah, pero o pan galego dá para un libro? Sorrín de orella a orella e non dixen nin si nin non. -Non o sabes ben. O pan galego non dá para un libro, dá para unha enciclopedia. De aí que, se cadra, ata agora non se fixese ningún. Ningún coma este, claro. Con carácter enciclopédico e eterno. E que reúne as receitas, técnicas e os pans (e a bolaría e as empanadas) máis emblemáticos de Galicia. Porque o pan galego non é un, son moitos. O pan galego é un territorio inabarcable, inmenso. E se non me cres, abre o libro porque cho vou demostrar. |
MATERIA--TERMO DE MATERIA |
Termo de materia |
Pan |
-- |
214984 |
Subdivisión xeral |
Fabricación artesanal |
-- |
Historia |
Subdivisión xeográfica |
Galicia |
MATERIA--TERMO DE MATERIA |
Termo de materia |
Etnografía |
-- |
214985 |
Subdivisión xeral |
Alimentación |
Subdivisión de forma |
Elaboración tradicional do pan |
MATERIA--TERMO DE MATERIA |
Termo de materia |
Pan e subprodutos do pan |
-- |
214986 |
Subdivisión de forma |
Receitas |
MATERIA--TERMO XEOGRÁFICO |
Nome xeográfico |
Galicia |
-- |
214987 |
Subdivisión de forma |
Alimentación tradicional |
ACCESO ELECTRÓNICO |
Dirección de internet |
https://www.xerais.gal/libro/turismo-gastronomia-e-natureza/pan-galego-edu-lavandeira-9788411105026/ |
REFERENCIA ILS ANTERIOR |
-- |
2 |