Pan galego (Rexistro nro. 1120126)

000 -CABECEIRA
Campo de control de longitud fija 02228nam a2200253 i 4500
INFORMACIÓN XERAL
Códigos de información de lonxitude fixa 240312s2024 sp o g 000 0 glg d
DEPÓSITO LEGAL
Número de copyright ou de depósito legal VG 59-2024
ISBN
ISBN 9788411105026
CDU
CDU 664.66:39(460.11)
CDU
CDU 39:664.66(460.11)
CDU
CDU 664.66:641(460.11)
PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL-NOME DE PERSOA
Nome de persoa Lavandeira, Edu
-- 214983
Datas asociadas ao nome (1981-)
Termo indicativo de función autor/a
MENCIÓN DE TÍTULO
Título Pan galego
Resto do título : Receitas e historias do mellor pan do mundo
Autores / Edu Lavandeira
EDICIÓN
Edición 1ª ed.
PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN
Lugar de publicación Vigo
Editorial : Edicións Xerais de Galicia
Data de publicación , 2024
DESCRICIÓN FÍSICA
Extensión 255 p.
Outras características físicas : fot. cor
Dimensións ; 23 cm.
RESUMO
Resumo Os galegos efectivamente somos en ocasións reservados, humildes e non moi dados a presumir de nada. Ata que toca falar de pan. Aí non hai reservas nin miramentos. Os galegos non temos problemas en dividir o pan en dúas categorías: o que é pan e o que non. Entre o segundo grupo atópase todo aquel pan que non sexa galego. «Iso non é pan nin é nada» é unha frase que calquera galego pode dicir ante un pan que non é galego. E é que a memoria gustativa dos nosos antepasados permitiu que hoxe en día en Galicia se atopen, para min, os mellores pans e a mellor bolaría do mundo. Lembro perfectamente o día que lle comentei a alguén que ía facer un libro sobre o pan galego. -Ah, pero o pan galego dá para un libro? Sorrín de orella a orella e non dixen nin si nin non. -Non o sabes ben. O pan galego non dá para un libro, dá para unha enciclopedia. De aí que, se cadra, ata agora non se fixese ningún. Ningún coma este, claro. Con carácter enciclopédico e eterno. E que reúne as receitas, técnicas e os pans (e a bolaría e as empanadas) máis emblemáticos de Galicia. Porque o pan galego non é un, son moitos. O pan galego é un territorio inabarcable, inmenso. E se non me cres, abre o libro porque cho vou demostrar.
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Pan
-- 214984
Subdivisión xeral Fabricación artesanal
-- Historia
Subdivisión xeográfica Galicia
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Etnografía
-- 214985
Subdivisión xeral Alimentación
Subdivisión de forma Elaboración tradicional do pan
MATERIA--TERMO DE MATERIA
Termo de materia Pan e subprodutos do pan
-- 214986
Subdivisión de forma Receitas
MATERIA--TERMO XEOGRÁFICO
Nome xeográfico Galicia
-- 214987
Subdivisión de forma Alimentación tradicional
ACCESO ELECTRÓNICO
Dirección de internet https://www.xerais.gal/libro/turismo-gastronomia-e-natureza/pan-galego-edu-lavandeira-9788411105026/
REFERENCIA ILS ANTERIOR
-- 2
Exemplares
Retirado Perdido Fonte de clasificación ou esquema Estragado Non para préstamo Localización permanente Localización actual Localización en andeis Data de alta no sistema Fonte de adquisición Sinatura correspondente á clasificación Parte da signatura que identifica ao exemplar Préstamos totais Sinatura completa Código de barras Prestado Data da última consulta Data do último préstamo URI Tipo de ítem de Koha Nota pública
          CEIP de Galán CEIP de Galán Sala préstamo 2024-10-18 PLAMBE 36 pan   36 LAV pan CEC141000000252   2024-10-18   https://bibliogalan.blogspot.com/ Prestable  
          CIFP Manuel Antonio CIFP Manuel Antonio Sala préstamo 2024-11-19 Plambe 664.66 pan   664.66 LAV pan PER004000018286   2024-11-19     Prestable  
          IES Lamas de Castelo IES Lamas de Castelo Sala préstamo 2024-10-10 Xeral IES 2024 641 pan 1 641 LAV pan CED034000012149 2024-12-03 2024-11-18 2024-11-18 https://www.xerais.gal/libro/turismo-gastronomia-e-natureza/pan-galego-edu-lavandeira-9788411105026/ Prestable Etnografía e alimentación
          IES Valadares IES Valadares Sala préstamo 2024-10-22 PLAMBE 2425 64 pan 1 64 LAV pan PED052000010746 2025-02-03 2024-10-25 2024-10-25   Prestable  

Coa tecnoloxía Koha