000 02941nam a2200289 i 4500
997 0 0 _e2
007 ta
008 230317s2023 sp ||||f |||| 00| 0|spa d
017 _aB 165-2023
020 _a9788449340420
080 _a613.2
080 _a612.39
100 1 _aSánchez García, Aitor
_d(1988-)
_eaut
_932632
245 1 1 _a¿Qué pasa con la nutrición?
_b: Los grandes debates sobre alimentación que necesitas aclarar
_c/ Aitor Sánchez
250 _a1ª ed.
260 _aBarcelona
_b: Paidós
_c, febreiro 2023
300 _a294 p.
_c; 24 cm.
490 _aPaidós divulgación
500 _aCoa claridade e o rigor que o distinguen, Aitor Sánchez aborda en "¿Qué pasa con la nutrición?" os dez temas máis controvertidos e dá toda a información que precisamos para tomar as mellores decisións sobre a nosa alimentación e, sobre todo, para resolver dúbidas, establecer prioridades e aplicar o sentido común á nosa dieta dunha vez por todas.
505 _aSumario: Introducción: ¿Por qué hay tanto debate abierto en nutrición?; 1- Ayuno intermitente, ¿el truco definitivo para adelgazar?; 2- Dieta cetogénica: ¿la clave para perder peso y mejorar tu salud?; 3- Un mundo lleno de hidratos de carbono; 4- Dieta paleo: ¿debemos comer como nuestros ancestros?; 5- Los ultraprocesados, la pandemia del s.XXI; 6- Comida real o cuando el márketing llegó a la comida saludable; 7- ¿Es saludable la dieta vegana y cien por cien vegetal? ¿Salvará al planeta y a los animales?; 8- La proteína, el macronutriente de moda; 9- Lácteos: ¿por qué es el gruo de alimentos más polémico?; 10- Alcohol, ¿factor de riesgo o bálsamo cardiosaludable?. Epílogo: El relato de moda; ¿Cómo aplicar los aprendizajes de este libro?. Bibliografía
520 3 _aAitor Sánchez, nutricionista de referencia no noso país, recolle as principais polémicas sobre alimentación e ofrécenos unha explicación clara e directa que nos axudará a tomar mellores decisións en torno á comida. É o xaxún intermitente a solución a todos os nosos problemas? Debemos comer coma os nosos antepasados? Son os ultraprocesados a gran epidemia do século XXI? A dieta vegana salvará os animais e o planeta? Por que a xente elimina o glute da súa dieta? Os debates parecen non ter fin e a estas alturas xa estamos un pouco mareados: somos incapaces de afirmar que alimentos son realmente saudables e cales non. E é que a información que temos sobre nutrición é tan abrumadora que moitas veces resulta contraditoria e non é raro que distintos profesionais recomenden dietas e pautas con criterios moi diferentes. Que podemos facer ante tanta confusión?
650 4 _aDivulgación científica
_98856
650 7 _aDietética e nutrición
_9115180
650 4 _aAlimentación saudable
_965139
650 7 _aEducación para o consumo
_91506
856 _uhttps://www.planetadelibros.com/libro-que-pasa-con-la-nutricion/366736