000 02228nam a2200253 i 4500
997 0 0 _e2
008 240312s2024 sp o g 000 0 glg d
017 _aVG 59-2024
020 _a9788411105026
080 _a664.66:39(460.11)
080 _a39:664.66(460.11)
080 _a664.66:641(460.11)
100 1 _aLavandeira, Edu
_d(1981-)
_eaut
_9214983
245 1 0 _aPan galego
_b: Receitas e historias do mellor pan do mundo
_c/ Edu Lavandeira
250 _a1ª ed.
260 _aVigo
_b: Edicións Xerais de Galicia
_c, 2024
300 _a255 p.
_b: fot. cor
_c; 23 cm.
520 3 _aOs galegos efectivamente somos en ocasións reservados, humildes e non moi dados a presumir de nada. Ata que toca falar de pan. Aí non hai reservas nin miramentos. Os galegos non temos problemas en dividir o pan en dúas categorías: o que é pan e o que non. Entre o segundo grupo atópase todo aquel pan que non sexa galego. «Iso non é pan nin é nada» é unha frase que calquera galego pode dicir ante un pan que non é galego. E é que a memoria gustativa dos nosos antepasados permitiu que hoxe en día en Galicia se atopen, para min, os mellores pans e a mellor bolaría do mundo. Lembro perfectamente o día que lle comentei a alguén que ía facer un libro sobre o pan galego. -Ah, pero o pan galego dá para un libro? Sorrín de orella a orella e non dixen nin si nin non. -Non o sabes ben. O pan galego non dá para un libro, dá para unha enciclopedia. De aí que, se cadra, ata agora non se fixese ningún. Ningún coma este, claro. Con carácter enciclopédico e eterno. E que reúne as receitas, técnicas e os pans (e a bolaría e as empanadas) máis emblemáticos de Galicia. Porque o pan galego non é un, son moitos. O pan galego é un territorio inabarcable, inmenso. E se non me cres, abre o libro porque cho vou demostrar.
650 7 _aPan
_xFabricación artesanal
_xHistoria
_zGalicia
_9214984
650 7 _aEtnografía
_xAlimentación
_vElaboración tradicional do pan
_9214985
650 4 _aPan e subprodutos do pan
_vReceitas
_9214986
651 _aGalicia
_vAlimentación tradicional
_9214987
856 _uhttps://www.xerais.gal/libro/turismo-gastronomia-e-natureza/pan-galego-edu-lavandeira-9788411105026/