000 02028nam a2200277 i 4500
997 0 0 _e2
007 ta
008 250612e202505 spc||||e |||| 001 0 spa|
017 _aB 4658-2025
020 _a9788419851833
080 _a663.2/.5
080 _a663.83
080 _a663.87
080 _a581.6
100 _aStewart, Amy
_eaut
_9109732
240 _aThe Drunken Botanist: The Plants That Create the World´s Great Drinks
245 1 0 _aBotánica para cócteles :
_blas plantas que han dado origen a las mejores bebidas del mundo
_c/Amy Stewart ; traducción de Ana Herrera Ferrer
260 _aBarcelona
_b: Salamandra
_c, 2025
300 _a407 p.
_b: il.
_c; 23 cm
500 _aTít. orixinal: The drunken botanist : the plants that create the world's great drinks
520 3 _aO sake naceu do gran do arroz, o whisky escocés xurdiu da cebada, o tequila do agave, o ron da cana de azucre, o bourbon do millo... Amy Stewart explora aquí a vertixinosa variedade de herbas, flores, árbores, froitas e fungos que os seres humanos, grazas ao enxeño, a inspiración ou a desesperación, lograron transformar en alcol. De todas as plantas extraordinarias e misteriosas que se fermentaron e destilado, algunhas son perigosas, outras son absolutamente sorprendentes e unha é tan antiga como os dinosauros, pero todas contribuíron dunha forma definitiva ás nosas tradicións e a nosa historia. Con máis de cincuenta receitas de bebidas e consellos de cultivo para amantes da xardinería, esta obra, fascinante mestura de bioloxía, química, historia e coctelería, é o invitado imprescindible en calquera reunión social ou familiar, onde non faltan as mellores receitas para preparar os cócteles máis especiais, desde un Margarita clásico ata un Manhattan, un Cóctel de vermut, un Café irlandés de Boa Vista ou un Negroni, entre moitos outros.
650 _acócteles
_9170254
650 _abotánica
_910186
650 _aservizos en restauración
_9270396
700 _aHerrera Ferrer, Ana
_etrl
_968857