| 000 | 02028nam a2200277 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 997 | 0 | 0 | _e2 |
| 007 | ta | ||
| 008 | 250612e202505 spc||||e |||| 001 0 spa| | ||
| 017 | _aB 4658-2025 | ||
| 020 | _a9788419851833 | ||
| 080 | _a663.2/.5 | ||
| 080 | _a663.83 | ||
| 080 | _a663.87 | ||
| 080 | _a581.6 | ||
| 100 |
_aStewart, Amy _eaut _9109732 |
||
| 240 | _aThe Drunken Botanist: The Plants That Create the World´s Great Drinks | ||
| 245 | 1 | 0 |
_aBotánica para cócteles : _blas plantas que han dado origen a las mejores bebidas del mundo _c/Amy Stewart ; traducción de Ana Herrera Ferrer |
| 260 |
_aBarcelona _b: Salamandra _c, 2025 |
||
| 300 |
_a407 p. _b: il. _c; 23 cm |
||
| 500 | _aTít. orixinal: The drunken botanist : the plants that create the world's great drinks | ||
| 520 | 3 | _aO sake naceu do gran do arroz, o whisky escocés xurdiu da cebada, o tequila do agave, o ron da cana de azucre, o bourbon do millo... Amy Stewart explora aquí a vertixinosa variedade de herbas, flores, árbores, froitas e fungos que os seres humanos, grazas ao enxeño, a inspiración ou a desesperación, lograron transformar en alcol. De todas as plantas extraordinarias e misteriosas que se fermentaron e destilado, algunhas son perigosas, outras son absolutamente sorprendentes e unha é tan antiga como os dinosauros, pero todas contribuíron dunha forma definitiva ás nosas tradicións e a nosa historia. Con máis de cincuenta receitas de bebidas e consellos de cultivo para amantes da xardinería, esta obra, fascinante mestura de bioloxía, química, historia e coctelería, é o invitado imprescindible en calquera reunión social ou familiar, onde non faltan as mellores receitas para preparar os cócteles máis especiais, desde un Margarita clásico ata un Manhattan, un Cóctel de vermut, un Café irlandés de Boa Vista ou un Negroni, entre moitos outros. | |
| 650 |
_acócteles _9170254 |
||
| 650 |
_abotánica _910186 |
||
| 650 |
_aservizos en restauración _9270396 |
||
| 700 |
_aHerrera Ferrer, Ana _etrl _968857 |
||