Botánica para cócteles : las plantas que han dado origen a las mejores bebidas del mundo /Amy Stewart ; traducción de Ana Herrera Ferrer
por Stewart, Amy [autor/a] ; Herrera Ferrer, Ana [tradutor/a]
; Herrera Ferrer, Ana [tradutor/a] .
.
Tipo:  MonografíaEditor: Barcelona : Salamandra , 2025 Descrición: 407 p. : il. ; 23 cm.ISBN: 9788419851833.Títulos uniformes: The Drunken Botanist: The Plants That Create the World´s Great Drinks.Materia(s): cócteles
 MonografíaEditor: Barcelona : Salamandra , 2025 Descrición: 407 p. : il. ; 23 cm.ISBN: 9788419851833.Títulos uniformes: The Drunken Botanist: The Plants That Create the World´s Great Drinks.Materia(s): cócteles | botánica
 | botánica | servizos en restauración
 | servizos en restauración Resumo: O sake naceu do gran do arroz, o whisky escocés xurdiu da cebada, o tequila do agave, o ron da cana de azucre, o bourbon do millo... Amy Stewart explora aquí a vertixinosa variedade de herbas, flores, árbores, froitas e fungos que os seres humanos, grazas ao enxeño, a inspiración ou a desesperación, lograron transformar en alcol. De todas as plantas extraordinarias e misteriosas que se fermentaron e destilado, algunhas son perigosas, outras son absolutamente sorprendentes e unha é tan antiga como os dinosauros, pero todas contribuíron dunha forma definitiva ás nosas tradicións e a nosa historia. Con máis de cincuenta receitas de bebidas e consellos de cultivo para amantes da xardinería, esta obra, fascinante mestura de bioloxía, química, historia e coctelería, é o invitado imprescindible en calquera reunión social ou familiar, onde non faltan as mellores receitas para preparar os cócteles máis especiais, desde un Margarita clásico ata un Manhattan, un Cóctel de vermut, un Café irlandés de Boa Vista ou un Negroni, entre moitos outros.
Resumo: O sake naceu do gran do arroz, o whisky escocés xurdiu da cebada, o tequila do agave, o ron da cana de azucre, o bourbon do millo... Amy Stewart explora aquí a vertixinosa variedade de herbas, flores, árbores, froitas e fungos que os seres humanos, grazas ao enxeño, a inspiración ou a desesperación, lograron transformar en alcol. De todas as plantas extraordinarias e misteriosas que se fermentaron e destilado, algunhas son perigosas, outras son absolutamente sorprendentes e unha é tan antiga como os dinosauros, pero todas contribuíron dunha forma definitiva ás nosas tradicións e a nosa historia. Con máis de cincuenta receitas de bebidas e consellos de cultivo para amantes da xardinería, esta obra, fascinante mestura de bioloxía, química, historia e coctelería, é o invitado imprescindible en calquera reunión social ou familiar, onde non faltan as mellores receitas para preparar os cócteles máis especiais, desde un Margarita clásico ata un Manhattan, un Cóctel de vermut, un Café irlandés de Boa Vista ou un Negroni, entre moitos outros.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | Tipo de ítem | Localización actual | Sinatura topográfica | Dispoñibilidade | Data de vencemento | Código de barras | Datos do exemplar | 
|---|---|---|---|---|---|---|
| Prestable | CIFP Manuel Antonio Sala préstamo | 663.87(581) STE bot | Prestado | 17/10/2025 | PER004000018470 |  | 
Tít. orixinal: The drunken botanist : the plants that create the world's great drinks
O sake naceu do gran do arroz, o whisky escocés xurdiu da cebada, o tequila do agave, o ron da cana de azucre, o bourbon do millo... Amy Stewart explora aquí a vertixinosa variedade de herbas, flores, árbores, froitas e fungos que os seres humanos, grazas ao enxeño, a inspiración ou a desesperación, lograron transformar en alcol. De todas as plantas extraordinarias e misteriosas que se fermentaron e destilado, algunhas son perigosas, outras son absolutamente sorprendentes e unha é tan antiga como os dinosauros, pero todas contribuíron dunha forma definitiva ás nosas tradicións e a nosa historia. Con máis de cincuenta receitas de bebidas e consellos de cultivo para amantes da xardinería, esta obra, fascinante mestura de bioloxía, química, historia e coctelería, é o invitado imprescindible en calquera reunión social ou familiar, onde non faltan as mellores receitas para preparar os cócteles máis especiais, desde un Margarita clásico ata un Manhattan, un Cóctel de vermut, un Café irlandés de Boa Vista ou un Negroni, entre moitos outros.
 
    